Несебър се напълни с туристи от цяла България. Въпреки че е

...
Несебър се напълни с туристи от цяла България. Въпреки че е
Коментари Харесай

Несебър пълен с туристи като през август

Несебър се изпълни с туристи от цяла България. Въпреки че е октомври, доста хора избраха морския град за отмора поради хубавото време и рибния фестивал „ Есенни пасажи “. Начало на осмото му издание даде кметът на община Несебър Николай Димитров на площад „ Месамбрия “. Той приветства гостите, като им пожела незабравими страсти в ютния морски град, написа " Флагман ".

„ За мен е наслаждение за поредна година да открием фестивала „ Есенни пасажи “. Много съм благополучен, че тук има посетители от цяла България. Има въодушевление, усмивки, слънце, доста рибни специалитети. Сигурен съм, че всички наши посетители и съграждани ще имат почивни дни, изпълнени с хубави прекарвания в нашия комфортен град “, сподели кметът. 

Той заяви, че тази година Общината осъществя фестивала взаимно с МИРГ-Несебър, като финансирането е по „ Програма за морско дело и риболовство 2014-2020 “. 

„ Тази прелестна сцена и всички техники, които ги има, както и другите разноски са по този план. Община Несебър работи и по други планове с МИРГ, те са на стойност 9 млн. лева “, добави пред публиката Николай Димитров.

Община Несебър първа вкара традицията с рибените фестивали в морските общини в Бургаска област. Преди 8 години, когато бе първото издание на „ Есенни папсажи “, задачата бе да се удължи сезонът. Тогава богатата и разнообразна стратегия привлякоха стотици хора от цялата страна. С всяка минала година Община Несебър надгради фестивала, а за гостите стана и традиция да се върнат през октомври в античния град.  

„ Аз съм доста благополучен и удовлетворен, че има доста хора от цяла България. Хотелиерите се похвалиха, че има добра претовареност, заведенията за хранене работят, на всички места мирише на риба – има положителна атмосфера на всички места “, похвали се Николай Димитров. 

След формалното разкриване на сцената излезе обичаната певица Нели Петкова, която в продължение на часове зарадва почитателите си с безконечни шлагери. 

Фестивалът ще продължи  до 25 октомври и предлага неповторима атмосфера на своите посетители -  кулинарни демонстрации в приготвянето на локални рибни деликатеси и специалитети, осъществявания на достоверни фолклорни сформира от Несебър, а акцент ще бъде провеждането на конкурс за най-вкусна рибена супа. „ Есенни пасажи “ тази година се отличава с разнообразната си стратегия, която е ориентирана към аудитория от всички възрасти. Целта на фестивала е разпространение на рибарския регион Несебър и да се отдаде респект на един от най-древните занаяти у нас – рибарството. 
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР